Werkwijze


Als je contact met me hebt opgenomen omdat je graag wil dat ik kom fotograferen bij de uitvaart van jullie geliefde bespreken we telefonisch (desgewenst fysiek) de planning door van hoe de dag van de uitvaart eruit zal zien en vanaf welk moment ik aanwezig zal zijn.


Meestal kom ik iets eerder dan de genodigden zodat ik nog foto's kan nemen van de kist, de zaal, de bloemen, etc. Vaak maak ik ook nog wat foto's van de overleden persoon, maar dat is een heel persoonlijke keuze of men dat wel of niet wil.


onzichtbaar


Tijdens de uitvaart ben ik zo onzichtbaar mogelijk. Misschien zul je me af en toe even voorbij zien lopen maar niet op een storende manier. Ik maak uitsluitend gebruik van daglicht in combinatie met professionele apparatuur, hierdoor hoef ik niet te flitsen.


Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich kan concentreren op de dienst zonder dat ik hen afleid. Wel zorg ik ervoor dat ik alle belangrijke details en momenten fotografeer en aan het eind van de uitvaart een compleet verhaal op beeld heb.

Na de dienst


Na de dienst ga ik eventueel mee naar de begraafplaats om daar het afscheid vast te leggen. Meestal maak ik ook nog wat foto's tijdens de contactmomenten na de uitvaart, bij de koffie en thee.


Hier vinden vaak emotionele ontmoetingen plaats en is er ruimte voor troost, verdriet, maar ook een lach en mooie herinneringen. Dit geeft vaak diep rakende foto's die erg waardevol zijn.

Aan de slag


Na de begrafenis of crematie ga ik naar huis en maak ik een selectie vanuit alle gemaakte foto's. Elke foto wordt zorgvuldig nabewerkt. De foto's worden vervolgens binnen vier weken verzonden.


Vaak kiest een klant ook voor een fotoalbum, dit kost iets meer tijd. Deze breng ik vervolgens langs of wordt opgestuurd als we verder uit elkaar wonen.


Wil je meer weten over mijn werkwijze? Neem vooral even contact op via het contactformulier of 06-42312221